NOVICE:
Premiera za hibrid serije 5 ... (MojSpletnik)
 
 
Premiera za hibrid serije 5
Pri Mercedes-Benzu verjamejo da je hibridni E 300 najvarčnejši v razredu prestižnežev. Foto: BMW

BMW bo na avtomobilskem salonu v Detroitu poleg nove serije 3, zmogljivega M5 ter prototipov i3 in i8 predstavil tudi presti??ni hibrid serije 5.

Glede na sestavne dele pogonskega sklopa BMW-jevega aktivnega hibrida serije 5 ni dvoma kateremu trgu je namenjen. Vrstni bencinski ??estvaljnik, električni motor in osemstopenjski samodejni menjalnik predstavljajo idealno kombinacijo za ameri??ke kupce, ki častijo izdelke presti??ne evropske znamke, bencinske motorje, ??elijo izkazati trendovsko okoljevarstveno zavest in si lahko privo??čijo nakup avtomobila, ki bo verjetno izstopal iz cenovnega povprečja.

Bencinski 3,0-litrski vrstni ??estvaljnik zmore 225 kilovatov (306 KM) moči, električni motor pa 40 kilovatov (55 KM). Hibridna kombinacija ni namenjena dalj??im vo??njam z električnim pogonom, ampak predvsem zni??evanju porabe, ki naj bi bila po podatkih izdelovalca med 6,4 in 7,0 litri na 100 kilometrov. V litij-ionski bateriji je dovolj energije le za razdalje do ??tirih kilometrov, električni motor pa lahko hibridno petico samostojno po??ene do hitrosti 60 km/h.

Aktivni hibrid ima seveda vgrajen tudi start/stop sistem, ki zaustavi delovanje motorja med mirovanjem vozila pred semaforji ali v zastoju, novost pa je mo??nost zaustavljanja bencinskega motorja med vo??njo do hitrosti 160 km/h. Konstruktorji zagotavljajo, da sistem sam presodi kdaj ne potrebuje več pomoči bencinskega motorja, na primer pri vo??nji navzdol, in ga preprosto ?odklopi? iz pogonskega sistema. Prav tako pa naj bi v sodelovanju z navigacijskim sistemom sam presodil kdaj lahko popolnoma izprazni baterijo in s tem olaj??a delo bencinskemu motorju oziroma zmanj??a porabo, če ve da se avtomobil bli??a spustu med katerim bo baterijo znova ?zastonj? napolnil.

  Zadnji poseg: Torek,27.December.2011

Galerija:




Več na temo "BMW"  
 
 


povezave | slike | video | novice | Online radio | Objavi povezavo

Avtor 1998 - 2024 ©, Vse pravice rezervirane | Total obiskov od nastanka 1.1.2007 ...