NOVICE:
Lekarnar iz Celjske lekarne ogroža pacijente z skrivanjem zdravil ... (MojSpletnik)
 
 
Lekarnar iz Celjske lekarne ogroža pacijente z skrivanjem zdravil
Slika je simbolična (Foto: Splet)

Na nas se je obrnil bralec ki v Celjski lekarni že kar redno mesečno dviguje zdravila za neko resno bolezen.

Bralec je naprej poklical lekarno v Soboto 11.5 in omenjenega lekarnarja vprašal če se zdravila na recept dobijo tudi na ta dan. Ker pa ni utegnil priti v soboto je bralec prišel po zdravilo v ponedeljek.

Stvar je v tem da ga je v ponedeljek pričakalo le eno zdravilo, vedno pa sta ga pričalala oba skupaj speta. Eno zdravilo z drugim sta obvezna dnevna kombinacija dvakrat na dan.

V ponedeljek pa je bralca pričakalo samo eno zdravilo, lakarnarka je že kar naredila gotov račun za to eno zdravilo, bralec jo je opozoril da ni dobil vsega, ta pa je potem šla iskat zdravilo v skladoišče in ga prinesla po kar nekaj pretečenih minutah.

Poanta te štorije je v tem da mu je omenjeni sobotni lekarnar, ki ga prepoznate po poženščenem glasu, namerno skril eno od zdravil, že v soboto, ker pa gre za nujna zdravila brez katerih bralec nebi preživel pa postane stvar bolj resna.

Ali je omenjeni lekarnar s svojim dejanjem želel škodovati pacijentu po življenju, saj gre za nujna zdravila se bo razkrilo že v naslednjih dneh.

Kot pravi bralec je Lekarno Celje in omenjenega lekarnarja prijavil ministrstvu za zdravje, svojemu zdravinku ki mu zdravilo predpisuje ter pravnemu zastopniku pacijentovih pravic.

Bralec se še sprašuje kako je mogoče da imamo take škodljive ljudi zaposlene na takih položajih ki s takimi dejanji pacijente ogrožajo, se dobesedno igrajo z življenji ljudi.

To teško razumemo tudi mi. Nadzori in inšpekcije so tu očitno pogorele.

Saj ima cel zdravstveni sistem v Sloveniji težave z ponarejenimi zdravili ker v vsaki lekarni vidiš opozorila da se zaradi preverjanja isledljivosti zdravil dobava lahko zavleče, kar pa nima veze s tem primerom, je pa lahko resen alarm pri takšnih ki so življensko ogroženi. Tudi eden od nas iz uredništva potrdi da je opazil kako Olfen zdravilo absolutno nič ni omililo njegovih bolečin ob zlomu roke, ko bi ga vendar moralo vsaj malo. Kar leto dni je jemal ta zdravila brez učinka, kot da ga nebi jemal.

nadaljevanje sledi ...


Imate morda tudi vi kakšno zgodbo za nas pišite nam na mojspletnik@hotmail.com


  Zadnji poseg: Sreda, 12.Junij 2019 ob 5:29:40



Več na temo "Vaše-Novice"  
 
 


povezave | slike | video | novice | Online radio | Objavi povezavo

Avtor 1998 - 2024 ©, Vse pravice rezervirane | Total obiskov od nastanka 1.1.2007 ...