NOVICE:
JKP Žalec zaračunava stanovalcem blokov preveč za porabo vode ... (MojSpletnik)
 
 
JKP Žalec zaračunava stanovalcem blokov preveč za porabo vode
JKP Žalec

Na nas se je spet obrnil ogorčen bralec glede zaračunavanja vode.

JKP Žalec očitno vsem svojim odjemalcem vodo zaračunava preveč. Bralec nam je poslal račune kjer je razvidno da mu je komunala računala do vrtoglavih 10,05 kubičnih metrov vode na mesec, pomeni da bi naj porabil za 333 litrov na dan, torej vrtoglavih 10000 litrov na mesec. Tako visoko položnico je bralec dobival vsak mesec, kar nekaj let. Mesečna položnica je tako znašala okoli 34 evrov. Gre za stanovanje v bloku.

Do te ugotovitve je prišel v kratkem, ko je dal v svoje stanovanje vgraditi radijsko voden vodomer ki mu je samo v šestih dneh pokazal porabo za le 840 litrov vode, torej okoli 140 litrov na dan.

Že iz teh šest dni se lahko izračuna poraba za ves mesec in sicer, po tem izračunu bi naj bralec na mesec porabil le med 4-5 kubičnih metrov vode. En kubični meter vode pa znaša 1000 litrov. Torej je po tem je bralec plač vodo JKP-ju kot da bi živel v dveh stanovanjih hkrati in uporabljal vodop podvojeno.

Bralec je komunalnemu podjetju že naslovil zahtevek pojasnila. Zakaj je bralec dobival tako veliko porabo vode od dejanske veliko manjše smo vprašanje na JKP Žalec naslovili tudi mi...

Bralec je prepričan da gre za zavajanje, slepilo in goljufijo komunal, vrjetno po vsej državi, sploh v stavbah kjer je več stanovanj in se nepravično zračunavanje lahko prikriva ker posamezna stanovanja nimajo števcev, ... in pa vsem svetuje, sploh tistim v večstanovanjskih objektih da si dajo vgradit vodomere in ne pačujejo vodo na slepo. Porabo vode boste imeli pod kontrolo, sploh pa dvakrat manjše položnice.




  Zadnji poseg: Sobota, 22.Junij 2019 ob 6:29:55



Več na temo "Vaše-Novice"  
 
 


povezave | slike | video | novice | Online radio | Objavi povezavo

Avtor 1998 - 2024 ©, Vse pravice rezervirane | Total obiskov od nastanka 1.1.2007 ...